Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Chimia – dominanta activităților cotidiene

La 07 decembrie 2022, în incinta LT „Petre Ștefănucă” din orașul Ialoveni, s-a desfășurat seminarul teoretico-practic pentru profesorii care predau disciplina Chimia în instituțiile școlare din raionul menționat mai sus. Subiectul seminarului este actual și util: „Educația STEAM în contextul curriculumului 2019”. Scopul acestei activități este diseminarea bunelor practici de implementare a proiectelor STEAM în studierea chimiei. Moderatoarea activității a fost doamna Mariana Gureu, specialist principal SMCFPCCRP, DGE Ialoveni. Evenimentul a început cu mesajul de salut al directorului LT „Petre Ștefănucă”, doamna Vera Balan, care a subliniat necesitatea acestor întruniri, ce trasează noi linii în predare.
Activitatea a fost intensă și diversă: au fost ținute două ore publice: „Reacții chimice în producere.Lecție de sinteză”, clasa a XII-a, profil real, profesoară Valentina Galescu și „Aluminiul, proprietăți fizice și chimice. Sărurile de aluminiu cu importanță practică”, clasa a IX-a, profesoară Maria Gâncotă. După aceasta, au fost evaluate orele în cadrul atelierelor, a fost elucidat subiectul seminarului, s-au prezentat
Proiecte de succes, s-au făcut totaluri , cadrele didactice au primit un suport metodic , care include Proiecte STEAM, Fișă de evaluare a unui produs STEAM etc.
Apreciem activitatea organizată cu brio și le dorim performanțe tuturor actorilor implicați în procesul instructiv-educativ.

Articole Recente