Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Concurs național de desen pentru copiii cu genericul ,,Redu, refolosește, reciclează – Un mediu curat pentru generațiile viitoare”

În perioada 26 februarie – 29 martie 2024, s-a desfășurat concursul național de desen pentru copiii cu genericul ,,Redu, refolosește, reciclează – Un mediu curat pentru generațiile viitoare”.
Activitatea a fost consacrată Zilei Planetei Pământ și a fost organizată de către Asociația Obștească EcoContact în parteneriat cu Direcția Generală Educație Ialoveni, în cadrul proiectului „O justiție verde pentru un mediu protejat și comunități durabile în Republica Moldova”.
Concursul a avut drept scop sensibilizarea societății privind problemele de mediu existente la nivel local și național, precum și creșterea gradului de conștientizare a importanței prevenirii, reducerii, sortării și reciclării deșeurilor. Participanții au avut oportunitatea să-și ilustreze viziunea privind următoarele subiecte: probleme principale de mediu ale comunității mele; redu, sortează, refolosește, reciclează pentru un mediu mai curat.
La acest concurs au participat 71 le elevi din cadrul instituțiilor de învățământ din raionul Ialoveni (treapta gimnazială și liceală), care au realizat lucrări tematice, ce transmit mesaje reprezentative de conștientizare a protecției mediului natural, sub oblăduirea doamnei Svetlana Curecheru.
Decernarea festivă a diplomelor și premiilor a avut loc astăzi, la 24 aprilie 2024, în conformitate cu următorul clasament:
Locul I
1.Qayumanova Aisa, cl. a VI-a, LT ,,Țipala’’ ;
2.Bivol Alexandrina, cl. a XI-a, LT Costești;
Locul II
1.Tataru Cristina, cl. a VIII-a, LT Costești;
2.Saponari Magdalena, cl. a X-a, LT Costești;
Locul III
1.Caproș Andreea, cl. a IX-a, Gimnaziul Văsieni;
2.Stanislav Bursuc, cl. a XI-a, LT Molești;
Mențiune
1.Dabija Marius, cl. a VIII-a, Gimnaziul Văsieni;
2.Talpă Iuliana, cl. a IX-a, Gimnaziul ,,Mihai Eminescu’’ ;
3.Vutcarău Felicia, cl. a XI-a, LT ,,Petre Ștefănucă’’, Ialoveni;
4.Suruceanu Mădălina, cl. a VI-a, Gimnaziul Văsieni.
Adresăm felicitări cordiale elevilor premianți pentru munca și creativitatea lor în promovarea protecției mediului. Astfel de inițiative sunt cruciale pentru sensibilizarea și educarea comunității în privința importanței acțiunilor noastre pentru un mediu mai curat și mai sănătos pentru generațiile viitoare.
Totodată, aducem sincere mulțumiri AO EcoContact pentru eforturile lor deosebite în organizarea și coordonarea impecabilă a acestei activități.

Articole Recente