Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Copilărie-păpădie…

Ziua Copilului a fost menționată, inițial, la Geneva, la 25 august 1925, la Conferința Mondială pentru protejarea și bunăstarea copiilor, în cadrul căreia 54 de reprezentanți din diferite țări ale lumii au adoptat Declarația pentru protecția copilului. Ulterior, multe state au optat pentru marcarea Zilei Copilului.

În anul 1954 , Fondul Internațional pentru Urgențe ale copiilor al Națiunilor Unite a emis o recomandare , ce prevedea faptul că fiecare stat trebuie să dispună marcarea Zilei Copilului. La 1 iunie 1989, a fost adoptată Convenția cu privire la drepturile copiilor. Republica Moldova a aderat la aceste acte internaționale inclusiv prin marcarea Zilei Copilului la 1 iunie.

Drept urmare, ziua de 1 iunie este un prilej de sărbătoare în țara noastră, este o zi în care uităm de toate grijile și ne amintim de „cea mai frumoasă iluzie –copilăria” .

Dragi copii din raionul Ialoveni, vă dorim copilărie fericită, să păstrați inocența acestei perioade, să vă iubiți și să vă respectați familia, să vă minunați de frumusețile lumii, să împărtășiți succesele voastre cu actualii prieteni și să vă faceți noi amici, să creați ceva benefic și excepțional pentru a vă simți utili și apreciați.

Să avem parte de pace, sănătate, dragoste !

 

Articole Recente