Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Cultura Națională- univers al creației eminesciene

Ziua de 13 ianuarie 2023 a fost marcată de un eveniment important – Conferința internațională de Geografie ,,Geografia fără frontiere”, sub egida Centrulului Științific de Geografie Ciucaș-Măneciu, Prahova, în cadrul proiectelor „Geografia fără frontiere” și „Tradiții și obiceiuri mănăcene de pretutindeni”. Genericul activității a fost sugestiv și actual:

. Inițiatorul conferinței este doamna profesor Crina Popescu, Președintele Centrului Științific de Geografie Ciucaș-Măneciu , Prahova, România, care a invitat pentru colaborare Direcția Generală Educație Ialoveni, Republica Moldova, Muzeul Județean de Științe ale Naturii, Ploiești, România, Colegiul Ferdinand I, Măneciu, România.

 Partenerii proiectului sunt : Casa Corpului Didactic Prahova, Universitatea București, Societatea de Geografie din Belarus, Universitatea Minsk, Societatea de Geografie din India, Centrul de Geografie și Istorie Militară din Republica Moldova, Palatul Copiilor Pitești.

 La începutul conferinței, dna Popescu a salutat profesorii universitari și preuniversitari prezenți la eveniment, specialiștii de la DGE Ialoveni, managerii instituțiilor de învățământ, elevii și elevele din județul  Prahova, Româniași din raionul Ialoveni, Republica Moldova, care au pregătit diverse prezentări în baza operei eminesciene- recital de poezie, cântece, dialoguri etc.

„Artiștii ” au fost inspirați, creativi, au transmis, cu emoție, mesajul eminescian, au impresionat publicul și ne-au dat certitudinea că noua generație explorează opera lui Mihai Eminescu, caută și descoperă semnificații unice, pledează pentru apropierea culturală a  celor două maluri de Prut.

DGE Ialoveni își exprimă gratitudinea pentru  colaborare eficientă, fructuoasă cu Centrul Științific de Geografie Ciucaș- Măneciu, în special, doamnei Crina Popescu; apreciază talentul elevilor care au selectat minuțios operele pe care le-au interpretat cu măiestrie artistică și conștiință civică. Mulțumim cordial doamnei Svetlana Spătaru pentru dedicație și promtitudine în organizarea activității.

În continuare, nominalizăm instituțiile care au contribuit la desfășurarea conferinței:

1.Colegiul „Ferdinand I”, Măneciu , România

2.Școala Primară „Ion Creangă”, or.Ialoveni, Republica Moldova

3.Liceul Teoretic Țipala

4.Gimnaziul„ Mitroplolit Gurie Grosu ”, Nimoreni

5.Gimnaziul „Alexandrina Rusu”, Dănceni

6.Liceul Teoretic „Andrei Vartic”, or.Ialoveni

7.Liceul Teoretic „Gheorghe Palade”, Puhoi

8.Liceul Teoretic Mileștii Mici

9.Liceul Teoretic „Aurel David”, Bardar

10.Liceul Teoretic Ruseștii Noi

11.IP Gimnaziul Malcoci

În final, dorim tuturor succese remarcabile  în noul an, prosperare țării, pace lumii.

Articole Recente