Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Cuvânt de felicitare pentru angajații din sistemul educațional

Educația este funcția pe care trebuie să o îndeplinească atât natura proprie a ființei umane, cât și comunitatea prezentă în viața acesteia, întrucât rolul esențial în activitatea de formare și cizelare a personalității umane este acela de a contribui considerabil la procesul educațional de calitate.
Arhitecții cunoașterii sunt educatorii – făpturi pline de blândețe, tandrețe și dragoste atotcuprinzătoare. Ei împământenesc în caracterele celor mici creativitatea, spontaneitatea și dorința imensă de a explora toate câte le stârnesc curiozitatea, stimulând astfel gândirea analitică, imaginația și desigur, abilitatea de a comunica a acestora.
Scumpii învățători sunt cei care oferă contur procesului de creștere intelectuală și emoțională a elevilor, încurajându-i să se implice în activități entuziasmante și insuflându-le valori importante precum respectul, bunătatea și empatia, povața lor rămânând pururea gravată în conștiința viitorilor Oameni Mari.
Prea bunii noștri profesori sunt prietenii elevilor în lungul și provocatorul voiaj al învățăturii. Dicolo de disciplina pe care o predă, un profesor tinde spre a înțelege elevul în unicitatea sa și îl ajută să își conștientizeze sau să își atingă potențialul, făcând acest lucru din voință nobilă, necondiționat, indiferent de rezultatele acestuia. Un bun profesor promovează faptul că în spatele fiecărui elev este „un om care are nevoie sa fie văzut, ascultat, acceptat, încurajat. Pentru ceea ce este el și nu pentru ce nu este” (Manea R.).
Onorați Pedagogi, Vă aducem mulțumiri pline de considerație pentru contribuția inestimabilă întru îmbunătățirea continuă a sistemului educațional și întru formarea nenumărator generații sănătoase și inteligente.
Voi aveți misiunea de a păstra ușile cunoașterii mereu deschise, căci într-adevăr “nici o profesiune nu cere posesorului ei atâta competență, dăruire și umanism ca cea de pedagog, pentru că în nici una nu se lucrează cu un material mai prețios, mai complex și mai sensibil decât este omul în devenire” (Salade D.).

Cu deosebit respect și prețuire,
echipa Direcției Generale Educație Ialoveni
5 Octombrie 2023

Articole Recente