Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Dansul de pe ambele maluri ale Prutului

Diversitatea culturală este o forță motrice a dezvoltării, un mijloc ce poate conduce la o viață intelectuală, emoțională, morală și spirituală de calitate.

Aceste aspecte au fost observate în desfășurarea proiectului transfrontalier „Dansul de pe ambele maluri ale Prutului”, activitate care oferă atât oportunitatea  promovării diversității culturale, cât și identificarea trăsăturilor comune pentru etnicii români, care trăiesc de o parte și alta a Prutului.  În acest context,  Centrul de Creație al elevilor Ialoveni a acceptat invitația Palatului Copiilor din municipiul Iași, România și solicitarea Uniunii Coregrafilor din Chișinău, Republica Moldova de a participa la cea de-a treia ediție a Festivalului județean „Dansul de pe ambele maluri ale Prutului”.  Drept urmare, la 20 mai 2022, formația „Misterio” de la Centrul de Creație al elevilor Ialoveni, instruită de doamna coregraf Cristal Marina, a participat la cea de-a treia ediție a Festivalului județean „Dansul de pe ambele maluri ale Prutului”. Festivalul s-a desfășurat în incinta Ateneului Național din Iași, fapt care a conferit inspirație participanților.

Proiectul face parte din Oferta județeană a activităților educaționale 2022 a Inspectoratului Județean Iași, domeniul Cultural artistic, tradiții și obiceiuri și din programul Festivalului Internațional al Educației organizat sub egida Primăriei Municipiului Iași.

Mulțumim administratorilor  Palatului Copiilor din municipiul Iași pentru colaborarea interesantă în cadrul proiectului educativ extrașcolar al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Exprimăm gratitudine doamnei Marina Cristal și formației „Misterio” pentru promovarea coregrafiei naționale și pentru măiestrie artistică.

Articole Recente