Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Ed Camp

La data de 25-26 august 2022,  a avut loc cea de-a 5-a ediție a evenimentului educațional EdCamp Nisporeni, cu genericul ”ȘCOALA ÎNCREDERII: INCLUZIUNE și REZILIENȚĂ pentru PERFORMANȚĂ”, care a găzduit actanți educaționali din toată țara. Evenimentul, finanțat de UNICEF, a fost organizat de Direcția Învățământ, Tineret și Sport și Consiliul Raional Nisporeni în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Centrul Republican de Asistență Psihopedagogică.   Au fost implicate circa 150 de cadre didactice și manageriale, reprezentanți ai organelor locale din domeniul învățământului din raioanele Nisporeni, Hîncești, Ialoveni, Leova, Ungheni, Orhei, reprezentanți ai Serviciilor de Asistență Psihopedagogică și ai societății civile, părinți și elevi.

Raionul Ialoveni a fost reprezentat de Irina Covali, șef-interimar SAP, și Jechiu Olesea, specialist principal SPEM, care au  participat la  două dintre cele 20 de ateliere, cu aplicarea procedurii Speed Geeking, ateliere didactice şi extradidactice , devenite platforme de discuții și de analiză a experienței și bunelor practici. Atelierele didactice s-au desfăşurat simultan şi s-au axat pe prezentarea unei secvențe din activitatea didactică a pedagogilor la diferite trepte de școlaritate, cu valorificarea principiilor de educație incluzivă. Participanții au putut selecta atelierul, în conformitate cu interesele și nevoile personale.

Direcția Generală Educație Ialoveni aduce mulțumiri Direcției Învățământ, Tineret și Sport Nisporeni pentru invitație și pentru ocazia de a prelua anumite aspecte din modelele de bune practici împărtășite.

 

Articole Recente