Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Historia est mater studiorum

La 14 martie 2023, în incinta LT „Petre Ștefănucă” din raionul Ialoveni, s-a desfășurat seminarul metodologic la disciplina Istoria. Subiectul seminarului este neordinar : „Diseminarea de bune practici în studierea istoriei locale la treapta gimnazială”. Moderatoare ale activității didactice au fost doamna Natalia Petrea, profesor de istorie la LTCostești , specialist principal DGE Ialoveni, și doamna Tatiana Soltan, profesor de istorie la LT„Gh. Palade” din satul Puhoi, director al instituției menționate. La acestă întrunire au participat 31 de cadre didactice , care predau istoria la 26 de instituții de învățământ preuniversitar din raionul Ialoveni. În cadrul atelierelor formative, profesorii au prezentat produse educaționale de tip „proiect”. Evidențiem aici proiectul doamnei Tatiana Soltan, intitulat „Descoperim eroii din comunitate”, care urmează a fi publicat într-o culegere de studii istorice despre personalități marcante din localitatea Puhoi, Ialoveni.
Studierea istoriei locale la școală relevă misiunea dascălilor de a insufla elevilor dragoste și respect pentru tradițiile, predecesorii, valorile naționale din localitatea în care trăiesc și studiază. Drept urmare, discipolii profesorilor de astăzi conștientizează justețea afirmației lui Nicolae Iorga: „Cunoscând istoria, eroii, tradiția ne facem mai sociabili, mai altruiști, mai iubitori de om și viață”.
DGE Ialoveni apreciază activitatea profesorilor de istorie din raionul Ialoveni și are certitudinea că proiectele inițiate vor fi continuate.

Articole Recente