Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Olimpicii din Ialoveni onorează Everestul educațional republican

Luna februarie 2023 a fost marcată de evenimente instructiv-educative de nivel raional/municipal/republican. Printre acestea, se remarcă unul neobișnuit – Concursul Național de Știință și Inginerie „Mold SEF”, ediția a XI-a, desfășurat la 17-19 februarie a.c. În cadrul acestuia au participat Alexandru Calancea, Vlad Slimovschi, elevi în clasa a XI-a la LT „Petre Ștefănucă” din orașul Ialoveni.
Acești tineri ingenioși au prezentat proiectul „Realitate virtuală între joc și știință”, pentru care li s-a decernat Premiul III. Apreciem activitatea doamnei profesor Valentina Galescu , care a monitorizat procesul de elaborare a proiectului și a încurajat spiritul creator al discipolilor dumneaei.
În perioada 24-26 februarie 2023 s-a desfășurat Olimpiada republicană la Ecologie, organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare. Acest eveniment se încadrează în lista celor 21 de olimpiade și concursuri școlare republicane, care se desfășoară în perioada 17 februarie- 22 mai 2023.
Competiția este destinată elevilor din instituțiile de învățământ general, care au elaborat un proiect, ce propune soluții pentru problemele ecologice. La competiția din a.c. au participat 32 echipe formate din 65 elevi , monitorizați de 24 profesori coordonatori. Menționăm aici criteriile de evaluare a proiectelor : calitatea posterului, creativitate/originalitate, fezabilitate, documentare științifică, metode științifice de cercetare, concluzii de rigoare .
Printre premianții etapei naționale a concursului sunt Mariana Mereacre, Lilia Luca, eleve în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Olimp” din satul Costești, raionul Ialoveni, mentorul cărora a fost doamna profesor Vera Melnic. Felicităm echipa talentată și perseverentă pentru obținerea locului III la acest prestigios concurs și –i dorim să aibă oportunitatea de a implementa proiectul „Reciclarea prin artă a uleiului uzat”.
Suntem mândri de performanțele persoanelor cu atitudine civică și rezultat notabil.

Articole Recente