Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Organizarea Concursului „Eminescu – dincolo de eternitate”

,,Să ne aducem pururi aminte de Mihai Eminescu, cel mai ales între toți scriitorii acestui neam, apărut pe neașteptate în literatura lâncedă și convențională a epocii.’’
(Mihail Sadoveanu)

Astăzi, la data de 19.01.2024, în incinta Gimnaziului Costești, a avut loc Concursul „Eminescu – dincolo de eternitate”.
Acesta reprezintă un eveniment de omagiere a Geniului literaturii române – Mihai Eminescu, prin promovarea, sub mai multe forme, a artelor frumoase, a creației eminesciene și inaugurarea unei tradiții culturale locale, care să unească talentele elevilor claselor a IX-a, din cadrul instituților de învățământ din localitatea Costești.

Concursul a fost organizat și desfășurat în colaborare cu Direcția Generală Educație Ialoveni, sub egida doamnei Borta Emilia, profesoară de limba și lit. română, având drept obiectiv principal stimularea potențialului creativ al elevilor prin promovarea literaturii și culturii românești.

Participanții au fost supuși mai multor probe, după cum urmează:
o Proba I – ,,Îl cunoști pe Eminescu?”
o Proba a II-a – Recital de poezie
o Proba a III-a – Interpretarea unui cântec
o Proba a IV-a – Înscenarea unui fragment din creația lui Mihai Eminescu

Efortul și implicarea activă a elevilor a fost apreciată prin acordarea diplomelor de merit.

DGE Ialoveni aduce mulțumiri atât administrației instituției cât și Comisiei de Jurizare, creată din specialiști în domeniu din cadrul celor trei instituții de învățământ din localiate, pentru evaluarea vigilentă a fiecărui produs și manifestă prețuire față de tânăra generație, care este dornică de a pune în valoare literatura și creația eminesciană.

Foto

Articole Recente