Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Pe aripile artei

Centrul de Creație a elevilor din orașul Ialoveni este o instituție cu program extracurricular, care întrunește profesioniști din diverse domenii ale artei, cu experiență vastă în instruirea elevilor. Din aceste considerente, la 18 mai 2023 s-a desfășurat Activitatea de totalizare, numită generic „Labirint creativ”, ediția a doua. Evenimentul a avut loc în incinta Casei de Cultură „Andrei Ungureanu”din orașul Ialoveni, unde s-au întrunit membrii cercurilor extrașcolare, pentru a face bilanțul unui an de activitate interesantă, captivantă, productivă.
La festivitatea din acest an, în premieră, a fost intonat Imnul CCE , care a inspirit participanții la serbare să performeze cu deosebit entuziasm și trăire artistică. Actualmente, ca și în anii precedenți, CCEI promovează valorile general-umane și cele naționale. Dragostea pentru istoria neamului românesc și valorile culturale perpetuate din generație în generație au fost elucidate prin intermediul poeziilor patriotice declamate cu măiestrie, prin secvențe din opere dramatice prezentate de micii actori, care au sensibilizat publicul și l-au făcut să mediteze atât la trecutul glorios, cât și la problemele actuale ale societății,
Un talent deosebit au demonstrat dansatorii pentru care dansul este un gen al artei în care imaginile artistice sunt create din mișcări plastice, ritmice, bine aranjate, ce schimbă continuu pozițiile artistice ale corpului uman , emoționând publicul.
Cântecele au fost interpretate cu har de formațiile conduse de profesioniști și i-au bine-dispus pe spectatorii din sală.
Expoziția din holul Casei de Cultură a însumat activitatea cercurilor de arte decorative prin expunerea lucrărilor de arte plastice și de artizanat, diplomelor, trofeelor și medaliilor care au încântat privirea oaspeților.
Festivitatea s-a finalizat cu decernarea diplomelor de participare la diverse concursuri naționale și internaționale.
DGE Ialoveni apreciază activitatea prolifică a CCEI, administrat cu profesionalism și competență de doamna director Tatiana Rotari, prețuiește dedicația cadrelor didactice , exprimă recunoștință părinților și admirație copiilor.

Articole Recente