Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Școala securității pentru copii

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Ministerul Educației al Republicii Moldova au dispus organizarea și desfășurarea Școlii securității pentru copii „Împreună reducem riscurile”, ediția 2022, în perioada 13 – 14 mai 2022.

Concursul s-a desfășurat în 10 regiuni prestabilite în conformitate cu organizarea teritorială a Direcțiilor pentru situații excepționale din cadrul Inspectoratului general pentru situații de urgență al MAI.

Direcția Generală Educație Ialoveni în colaborare cu Secția pentru Situații Excepționale Ialoveni a delegat la acest concurs echipa „Golden Team” –  12 elevi din clasa a X-a de la Liceul Teoretic „Andrei Vartic” din orașul Ialoveni. Echipa a fost instruită și monitorizată de doamna Ana Doschinescu, director adjunct pentru educație la liceul menționat mai sus, de domnul Cobîlean Ion, maior al serviciilor de interne, șef Secție Situații Excepționale Ialoveni, de domnul Andrei Albot, colaborator al secției pentru SE Ialoveni.

Evenimentul s-a desfășurat în orașul Vadul lui Vodă, în Casa de odihnă Camping.  În cadrul competiției, elevii au manifestat diverse abilități de a acționa promt  în situații excepționale, au concurat la probe sportive, psihologice, educative, instructive, de inteligență, au fost solidari și empatici. Drept urmare, au devenit deținători ai Cupei de gradul II în cadrul concursului regional „Împreună reducem riscurile”.

Succesul echipei a fost posibil atât grație DGE Ialoveni, care a avut grijă de logistică, cât și  Inspectoratului pentru Situații Excepționale Ialoveni, care a oferit suport instructiv.

Obiectivul final al concursului este popularizarea profesiilor de pompier, salvator și promovarea modului sănătos de viață.

Exprimăm sincere felicitări echipei și organizatorilor , le dorim succes în continuare și aspirații spre alte culmi relevante.

Articole Recente