Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Seminar metodologic pentru profesorii de istorie

La 20 aprilie 2023, în incinta LT „Andrei Vartic”din orașul Ialoveni, s-a desfășurat seminarul metodologic pentru profesorii de istorie din raionul Ialoveni. Subiectul activității este de necesitate stringentă: „Elaborarea testului individualizat pentru examenul de absolvire la disciplina Istoria românilor și universală în clasa a IX-a”. La întrunire au participat 24 cadre didactice din 22 de instituții de învățământ preuniversitar din raionul Ialoveni.
În această ordine de idei, subliniem că, în acest an de studii, elevii din clasa a IX-a vor susține examenul de absolvire la disciplina Istoria românilor și universală conform noii programe de examen, ediția 2022. Drept urmare, cadrele didactice din raion au misiunea de a elabora pachetul de instrumente de evaluare pentru elevii cu Cerințe Educaționale Speciale, în raport cu noile solicitări. Conform datelor preliminare, în instituțiile de învățământ din raion, 33 elevi din clasele a IX-a studiază după Curriculumul modificat. Scopul seminarului a fost stabilirea cerințelor unice pentru elaborarea testului individualizat și împărtășirea practicilor de succes.
Doamna Lidia Raileanu, profesor de istorie la LT „Ion Pelivan”din satul Răzeni, a prezentat o comunicare cu tema ”Realizarea Curriculumului modificat conform noilor cerințe curriculare și a programei de examen”.
Doamna Natalia Petrea, specialist principal SMCFPCCRP, DGE Ialoveni și profesor de istorie la LT Costești, a prezentat un test individualizat pentru examenul de absolvire la disciplina Istoria românilor și universală, în care a inclus deducții și experiențe pedagogice personale cu privire la subiectul abordat.
Cadrele didactice au reiterat necesitatea colaborării și comunicării eficiente dintre profesorul de istorie, cadrul didactic de sprijin, diriginte și familie în asigurarea unor condiții și șanse egale pentru toți elevii, inclusiv pentru cei cu CES.
DGE Ialoveni apreciază activitatea inovativă a profesorilor de istorie din raionul Ialoveni și le dorește succes în implementarea Curriculumului modificat.

Articole Recente