Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Seminar metodologic raional pentru cadrele didactice de limbă și literatură română, 6 decembrie 2023, în incinta LT „Petre Ștefănucă” din or. Ialoveni

Într-o atmosferă de cooperare și bună dispoziție, a avut loc astăzi, 6 decembrie 2023, în incinta LT „Petre Ștefănucă” din or. Ialoveni, seminarul metodologic raional pentru cadrele didactice de limbă și literatura română, cu genericul: Atelierul de lectură. Repere metodologice și strategii didactice inovative. Agenda seminarului a inclus:
1. Lecție publică (atelier de lectură): Romanul „Kinderland” de Liliana Corobca. Matricea transdisciplinară a textului, în clasa: a VII-a, realizată de dna Chiruță Tatiana, profesoară de limbă și literatură română, grad. did. I, director adjunct, LT „Petre Ștefănucă”.
2. Lecție publică (atelier de lectură): Textul liric – pretext și deschidere spre artele frumoase, în clasa: a X-a Midoni Valeria, profesoară de limbă și literatură română, grad. did. I, LT „Petre Ștefănucă”.
3. Activitate teoretico-practică: Repere metodologice pentru organizarea unui atelier de lectură, moderat de dna O. Gherman, șef SMCFPCCRP.
4. Dialog constructiv și schimb de experiență: Organizarea eficientă a atelierelor de lectură. Stimularea interesului elevilor pentru lectură, în cadrul căruia dna Midoni Valeria a diseminat produsul elevilor – Revista digital – în cadrul unui proiect republican la care au participat, conform cerințelor procesului de atestare.
Seminarul s-a încheiat cu o activitate festivă inspirată din creația lui Petre Ștefănucă: „Prin datină, un popor își arată comoara sa de cântec, joc și poezie” (Petre Ștefănucă), organizată de cadrele didactice și elevii instituției-gazdă.
Aducem mulțumiri echipei manageriale și colectivului profesoral al LT „Petre Ștefănucă”, conduse de dna Vera Balan, pentru asigurarea unor condiții excelente pentru desfășurarea seminarului.

Articole Recente