Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Seminar metodologic raional pentru cadrele didactice din învățământul primar desfășurat la 1 noiembrie 2023 în incinta Școlii Primare „Ion Creangă” Ialoveni

Competențele sunt rezultate ale învățării continue, colaborate cu obiectivele educaționale!
În contextul activităților de formare în domeniul implementării curriculumului, la data de 1 noiembrie 2023, în incinta Școlii Primare „Ion Creangă” Ialoveni, s-a desfășurat seminarul metodologic raional pentru cadrele didactice din învățământul primar, cu genericul „Dezvoltarea competențelor de calcul, valorizând atenția și interesul pentru calculul corect, rațional și fluent”. Seminarul a avut ca scop identificarea unor modele orientative ale proiectării pedagogice în vederea dezvoltării competenței de calcul din perspectiva specificului elevilor actuali – nativi digitali.
În debutul activității, doamna Serițanu Liuba, specialist principal, DGE Ialoveni, a comunicat cadrelor didactice – imigranți digitali, că trebuie să regândească strategiile didactice pentru a menține interesul nativilor digitali, care prezintă diferite particularități ale modului de învățare și de percepere a procesului educațional.
Formatoarele Serițanu Liuba, LT „Ion Pelivan” Răzeni, grad didactic superior; Hîncu Alexandra, Școala Primară „Ion Creangă” Ialoveni, grad didactic unu; Secrieru Angela, LT „Ion Pelivan” Răzeni, grad didactic superior; Gureu Valentina, LT „Ion Pelivan” Răzeni, grad didactic doi; Castraveț Diana, LT „Petre Ștefănucă” Ialoveni, grad didactic unu, au venit cu exemple de bune practici din propria experiență, au discutat și au inspirat tinerii specialiști și cadrele didactice debutante. Apreciem atitudinea responsabilă și creativă a formatoarelor în conceptualizarea și prezentarea comunicării la seminar.
Nivelul de satisfacție al participanților la seminar a fost unul înalt, menționându-se, în special, utilitatea aplicațiilor și platformelor prezentate în formarea competențelor de utilizare a resurselor și adaptare a strategiilor didactice.
Direcția Generală Educație Ialoveni aduce sincere mulțumiri echipei manageriale și cadrelor didactice din Școala Primară „Ion Creangă” pentru asigurarea stării de bine, pentru implicare și colaborare. A dominat o atmosferă constructivă, pozitivă, însoțită de o motivație accentuată și profundă.

Dialog constructiv! Lecție învățată!

Foto

Articole Recente