Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Tradiții pascale

DGE Ialoveni , în parteneriat cu CCE Ialoveni, organizează, în holul Consiliului Raional Ialoveni, în perioada 10-20 aprilie 2023, Expoziția raională de creație decorativă „Tradiții pascale”.
Evenimentul a fost pregătit minuțios, pe parcursul a două săptămâni, pentru a oferi participanților oportunitatea de a plăsmui creații de calitate. Pentru a înțelege esența Învierii, echipele din instituțiile de învățământ preșcolar și școlar au recurs la un studiu aprofundat al simbolurilor pascale și imortalizarea acestora în creații scrise, pictate, meșteșugărite. Scopul evenimentului este valorificarea și transmiterea obiceiurilor pascale din raionul Ialoveni. Obiectivele de referință ale evenimentului sunt încurajarea creativității individuale și colective, promovarea meșteșugurilor artistice specifice sărbătorii Paștelui.
Expoziția este constituită din ouă roșii și încondeiate, icoane pictate pe sticlă sau pe lemn, chipuri de sfinți și îngeri conturați din mărgele colorate, creații de artă plastică, pomi decorați cu flori albe și ouă roșii, produse din diverse materiale, inclusiv reciclabile. Prevalează totuși ouăle roșii, care semnifică sângele picurat din rănile lui Iisus când a fost răstignit pe cruce, pe dealul Golgotei , în ziua de vineri.
Ouăle încondeiate sunt observate în diverse compoziții artizanale, ceea ce relevă bucuria primăverii, renașterea naturii, revigorarea spiritului creștin.
Varietatea exponatelor este impresionantă, măiestria multor creatori este incontestabilă, bucuria sufletului este evidentă. Astfel, toți vom păși iluminați spre duminica Paștelui care semnifică trecerea de la moarte la Înviere și viață veșnică.
DGE Ialoveni apreciază creativitatea instituțiilor instructiv-educative din raionul Ialoveni, care contribuie la valorificarea și eternizarea tradițiilor și obiceiurilor pascale.

Galeria de imagini 

 

Articole Recente