Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide
Call
Telefon: 0268 22 198

Vizita Secretarului de Stat al Ministerului Educației și Cercetării în domeniul Sportului și Tineretului, domnul Sergiu Gurin în Comunitatea educațională din raionul Ialoveni

Comunitatea educațională din raionul Ialoveni a avut parte ieri de vizita Secretarului de Stat al Ministerului Educației și Cercetării în domeniul Sportului și Tineretului, domnul Sergiu Gurin.
Acest eveniment a constituit o oportunitate deosebită pentru dialog și schimb de idei între reprezentanții instituțiilor de învățământ, autoritățile locale și domnul Gurin, care a adus în discuție subiecte relevante pentru dezvoltarea educației, sportului și tineretului din raionul Ialoveni.
Vizita a debutat în incinta Liceului Teoretic „Aurel David” din satul Bardar, cu oportunitatea de a asista la desfășurarea unei lecții de educație fizică.
În continuare, dumnealui a participat la un atelier de discuții cu membrii Consiliului raional al Elevilor, în cadrul căruia s-a pus accent pe importanța implicării tinerilor în activități sportive, beneficiile acestor activități pentru sănătatea și dezvoltarea lor personală, precum și pe necesitatea unei infrastructuri adecvate și a unui suport instituțional la nivel local în domeniul dat.
Totodată, oficialul a avut ocazia să poarte discuții cu cadrele didactice și antrenorii de sport care activează în Școala Sportivă Ialoveni, despre relevanța susținerii și valorificării atât a performanței sportive, cât și dezvoltarea personală și academică a fiecărui elev și sportiv în parte.
Cu participarea domnului Gurin, administrația raionului Ialoveni a înmânat certificatele de grant celor 58 de echipe finaliste ale rundei a XXVIII-a de granturi mici a Programului raional ,,Fondul pentru Tineri”, implementat de Consiliul raional Ialoveni și Asociația obștească ,,Eco-Răzeni”.
În cadrul festivității au fost prezenți peste 100 de tineri și tinere, cărora oficialitățile le-au adresat felicitări și le-au urat mult succes întru obținerea unor rezultate frumoase în procesul de implementare a micilor proiecte de dezvoltare comunitară, care vor fi apreciate la finele rundei, pe 25 iunie 2024, în cadrul unei gale de prezentare a bunelor practici.
Direcția Generală Educație Ialoveni aduce mulțumiri cordiale domnului Sergiu Gurin, pentru implicarea constructivă în susținerea și promovarea inițiativelor și proiectelor dedicate tinerilor și dezvoltării comunității locale și apreciază deschiderea manifestată de către Consiliul raional Ialoveni prin dorința de a investi în dezvoltarea programelor pentru tineret.

Articole Recente